Connected Coil Carrier

Wat is de CCC? De Connected Coil Carrier is een, in samenwerking, door ons ontwikkeld modulair rollengootsysteem met bijbehorende elektrische heftruck waarmee de goten, gemaakt van gerecycled kunststof, neergelegd en weer opgeruimd kunnen worden om zo diverse rollen staal (coils) duurzaam te kunnen vervoeren. Bekijk ons filmpje voor meer uitleg:

De voordelen en besparingen CCC op een rij:

  • Géén stuwhout (planken en keggen) meer noodzakelijk voor stuwage van coils en rollen staaldraad. Een gemiddeld schip verbruikte 1 boom per verscheping aan stuwhout.
  • Snellere afhandeling laden en lossen van schepen, waardoor meer capaciteit in de laadhaven en de loslocaties.
  • Minder tot géén laad- en los personeel noodzakelijk, waardoor hogere veiligheid tijdens laad- en losactiviteiten, wat weer leidt tot minder personeelskosten voor opdrachtgever en ontvanger
  • Minder schade tijdens laden, lossen en transport, waardoor toename klanttevredenheid

  • Minder schade aan de schepen, laadvloer en scheepsruim

  • Grotere veiligheid met stuwen en stabiliteit in de schepen

  • Geen stuwhout (planken en keggen)

  • Multifunctioneel inzetbaar door inwendig opslagsysteem

Veiligheid:

Door het ingenieuze ontwerp van de CCC zijn houten keggen en planken niet langer nodig, waardoor het laadpersoneel op veilige afstand kan blijven tijdens het laden en lossen. Hiermee wordt kans op persoonlijke ongelukken vermeden.

Ook de schades aan coils worden tot een minimum beperkt doordat de rol in de goot ligt, waardoor het één stevig en stabiel geheel is geworden. Bij eventuele aanvaring is gebleken dat de coils niet of nauwelijks impact ondervinden en het complete CCC-systeem, inclusief coil, op zijn plaats blijft liggen.

Door een juiste verdeling van de coils op de CCC komt dit ook de stabiliteit en dus de veiligheid van het hele schip ten goede.

Duurzaamheid/Milieu:

De CCC(-goot) is gefabriceerd uit gerecycled plastic en doordat er geen stuwhout meer gebruikt hoeft te worden, besparen we daarmee jaarlijks ca. 40 hectare aan bos., waardoor de footprint wordt geminimaliseerd.

Efficiëntie:

Door het gebruik van de CCC ervaren klant en schipper een snellere afhandeling voor laden en lossen van schepen. Er is geen personeel nodig om planken te leggen en keggen aan te slaan. Na de lossing geen tijdverlies om de gebruikte planken en keggen te verzamelen en af te voeren.

Multifunctionaliteit:

Daarnaast is het systeem volledig op te bergen, waardoor het schip na een reis coils elk ander product kan laden. Hierdoor verbetert de logistieke inzetbaarheid van onze vloot en kunnen erna als voorbeeld grondstoffen of ertsen aangeleverd worden bij een volgende ontvanger. Hier wordt na lossing van de bulkgoederen weer gezorgd voor een uitgespoten en proper ruim vrij van vorige ladingsresten, waarna het CCC–systeem door de schipper weer wordt uitgelegd en het schip weer in staat is coils te laden.