Bouwgrondstoffen transport

Bouwgrondstoffen zijn granulaten die na een mechanische bewerking, zoals breken en zeven, geschikt zijn voor toepassing in de bouw. Het transport van bouwgrondstoffen omvat het vervoer van diverse soorten steenslag in verscheidene afmetingen benodigd voor de water-, (spoor-)wegen- en/of woningbouw. Te denken valt aan zand & grind, kalksteen, basalt en graniet, maar ook steeds meer herwonnen grondstoffen vallen hieronder.

Nederlandse en Belgische Maas

Omdat onze vrachtschepen veel vervoeren naar de Nederlandse en Belgische Maas, is combinatie van transportstromen vanuit dit vaargebied terug naar het westen uiterst efficiënt en milieuvriendelijk, want met aansluitend vervoer kunnen we de leegvaart beperken.

Multifunctioneel inzetbaar

Sommige aangesloten schepen zijn voorzien van een zandgoot in het laadruim. Met een zandgoot kan overtollig water uit nat zand worden gepompt, waardoor verlading van nat zand voor deze schepen ook een goede optie is. Eigenlijk is het schip hierdoor multifunctioneel inzetbaar.

Bent u op zoek naar een betrouwbare vervoerder van bouwgrondstoffen? Neem vrijblijvend contact op met onze manager acquisitie voor grote te vervoeren partijen of informeer bij HVC, welke ook beunschepen in het relatiebestand hebben, voor een enkele reis.